Qantas_Cash_001

Qantas’tan Bir İnovatif Ürün Daha: Qantas Cash

Qantas_Cash_001Dünyanın en liberal, dolayısıyla da rekabet derecesi yüksek havayolu pazarlarından bir tanesi olan Avustralya’nın kadim bayrak taşıyıcı şirketi Qantas, inovatif ürünlerine bir yenisini ekledi.

Bundan üç sene kadar önce yolcularının hizmetine sunduğu Q Card ile check-in ve boarding süreçlerinde adeta çağ atlayan Qantas, bu kez ön ödemeli (prepaid) bir çözüm ile sektöre yeni bir ivme katıyor.

Şirketin sık uçan yolcu programı çerçevesinde hayata geçirilen proje ile, yolcuların Qantas Frequent Flyer üyesi olmak için yeni bir sebebi oluyor.

Tabii bölgesindeki en önemli rakibi Virgin Australia’nın bu konuda biraz daha erken davranıp, geçtiğimiz Temmuz ayında VISA ile işbirliğine giderek yolcularına Global Wallet adlı ön ödemeli kartı sunduğunu anımsatmadan geçmeyelim.

Qantas Cash

Qantas Cash adı verilen bu yeni imkânla birlikte, 16 yaşından büyük ve Avustralya’da ikâmet eden üyeler için Qantas’ın sık uçan yolcu programı, bir çok özelliği bir arada tutan bambaşka bir yapıya bürünmüş oluyor.

Qantas Cash Card, tıpkı Q Card örneğinde olduğu gibi, üzerine eklemlenmiş Q-chip sayesinde, Avustralya iç hat seferlerinde boarding pass olarak kullanılabiliyor.

Qantas_Cash_003_cash-rangeBunun yanı sıra, yurt dışında da bir nakit seyahat kartı işlevi görüyor.

Kart sahipleri iki farklı yöntem üzerinden, belli limitler dahilinde para yüklemesi yapabiliyor.

İşin en güzel taraflarından bir tanesi, Qantas Cash Card’a AU Doları ile birlikte dokuz farklı para biriminin yüklenebiliyor oluşu:

USD, GBP, EUR, NZD, SGD, HKD, CAD ve JPY.

Gerçekleştirilen işlemlerde yabancı para çevrim ücreti masrafı çıkartmaması ayrıca fayda sağlıyor.

Bu kartla Avustralya dışında yapılan her bir AU Dolar’lık, Avustralya içerisinde ise her iki AU Dolar’lık harcama için bir puan kazanılıyor.

Qantas Cash Card sahipleri, karta para yüklerken ve bu kartla ATM’lerden para çekerken herhangi ilave bir komisyon ödemek durumunda kalmıyor.

Ayrıca hesap işletim ücreti adı altında bir kesinti de söz konusu değil.

Yolcular, Qantas’ın web sitesi üzerinden bu kart ile yaptıkları rezervasyonlarda, hizmet bedeli ödemiyor.

Gereken durumlarda, Qantas Cash Card sahipleri, yine bu programa üye olan diğer kişilere para aktarımında dahi bulunabiliyor.

Qantas_Cash_002_QF-FFQantas-MasterCard isbirligi

Bu son derece inovatif projede Qantas, kredi kartı sektörünün dev markalarından MasterCard ile işbirliği yapıyor.

Projenin banka ayağında ise bir Avustralyalı banka var; Heritage Bank Limited.

Çift işlevli kullanıma sahip Qantas Cash Card, iki yüzlü olarak tasarlanmış.

Bir yüzü Qantas Frequent Flyer, diğer yüzü ise banka kartı tarzında.

Qantas Cash Card bir kredi kartı veya debit kart olmadığından, kullanımı konusunda bir miktar daha dikkatli olmak ve acil durumlarda parasız kalmamak gerekiyor.

Qantas Frequent Flyer programının dokuz milyondan fazla üyesi bulunuyor ve üyelerin yaklaşık %70’inin, kartlarını her zaman yanında taşıdığı tahmin ediliyor.

Ön ödeme özellikli yeni üyelik kartları, gelecek aydan itibaren gönderilmeye başlanacak.

Bu özelliğin aktif hale getirilip getirilmemesi ise tamamen üyenin kendi kararına bağlı.

Comments

One response to “Qantas’tan Bir İnovatif Ürün Daha: Qantas Cash”