British Airways_height cuisine

British Airways ve Twinings’ten Uçaklara Özel Çay

British Airways_height cuisineİngiltere’nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi British Airways ve ünlü çay üreticisi Twinings’ten uçaklara özel çay geliyor.

Bilindiği üzere, deniz seviyesinden 10 – 12 bin metre yukarıda gerçekleşen uçak seyahatlerinin şartları, tabii olarak, yerdeki seyahatlerden çok farklı özelliklere sahip.

Uçak kabini, deniz seviyesinden 2.500 metre yüksekliğe denk gelen bir şekilde basınçlandırılırken, içerideki havanın nem oranı da bir hayli düşük oluyor.

Bu durum öncelikle insanların tad alma duyularının farklı bir biçimde işlemesine yol açıyor.

Ayrıca, deniz seviyesinin 2.500 metre yukarısında, suyun kaynama noktasının da 89 dereceye gerilediğini hemen ekleyelim.

Yapılan araştırmalara göre bu yükseklik, insanların tad alma duyularında %30’a varan oranlarda azalmaya yol açabiliyor.

Uçuş esnasında sunduğu yiyecek ve içeceklerin yolcular üzerindeki etkisini olumlu yönde geliştirmenin yollarını arayan British Airways, iki seneye yakın bir süredir “Height Cuisine” adını verdiği bir çalışma gerçekleştiriyor.

Yolculara ikram edilen içecek ve yiyeceklerin yenilendiği bu çalışma çerçevesinde sıra, İngiliz kültürünün önemli ögelerinden bir tanesi olan çaya geldi.

British Airways ve Twinings’ten Uçaklara Özel Çay

British Airways, 1 Şubat 2013 tarihinden itibaren uçuş esnasında ikram edeceği çay konusunda ünlü marka Twinings ile işbirliğine gitti.

Aralarında yolcuların, kabin hizmet personelinin ve uzmanların bulunuğu 19 kişilik bir grupla yapılan çalışmalar sonucunda, uçak yolculuğuna uygun bir çay harmanına ulaşıldı.

Hindistan’ın Assam bölgesi, Kenya ve Sri Lanka’da yetiştirilen çayların karışımıyla elde edilen yeni harmanın güçlü bir lezzete, renge ve kokuya sahip olacağı belirtiliyor.

British Airways için özel olarak üretilen çaylar, 1,5 litre suya uygun poşetlerde uçağa yüklenecek ve kabin ekibi tarafından çay sürahileri ile yolculara taze taze ikram edilecek.

Dünyanın rekabet oranı en yüksek ve yüksek olduğu kadar da acımasız olan havayolu sektöründe faaliyet gösteren şirketler, kendilerini farklı kılabilmek için her türlü yolu deniyor.

İkram konusunda son yıllarda yapılan yenilikler bunun güzel bir göstergesi.

Bakalım önümüzdeki dönemde, uçak yolcularını daha ne gibi sürprizler bekliyor?

Comments

One response to “British Airways ve Twinings’ten Uçaklara Özel Çay”