American_Airlines_web_site_new_price_structure

American Airlines, Yeni Fiyat Yapısıyla Karşımızda

American_Airlines_web_site_new_price_structureAmerican Airlines, üzerinde uzun zamandır çalıştığı yeni fiyat yapısıyla yolcularının karşısına çıktı.

Şirket, 2010 yılının ikinci yarısında Sabre gibi genel dağıtım sistemleri (GDS) ve Orbitz gibi online seyahat firmalarıyla sıkı bir mücadeleye girmiş; hatta davalık olmuştu.

American Airlines ile Sabre geçtiğimiz Ekim ayında anlaşmaya vararak davayı sonlandırma yönünde bir karar almışlardı.

American Airlines’ın amacı, Direct Connect adını verdiği uygulama ile gerek acente kanalına ve gerekse yolcularına bilet ücretlerini doğrudan sunmak ve bunu yaparken olabildiğince esnek davranabilmekti.

Böylece hizmet ve bilet opsiyonlarına göre unbundle edilen fiyatlarla, rakipler nezninde yolcuların karşısına çok daha rekabetçi bir biçimde çıkmak mümkün olabiliyor.

American_Airlines_new_online_booking_engineAmerican Airlines, Yeni Fiyat Yapısıyla Karsımızda

American Airlines, web sitesinde yayımladığı bir açıklamayla, yeni online rezervasyon sistemini tanıttı.

Havayolu şirketlerinin, yolcularıyla temas eden en karmaşık ve hatta karışık süreçlerinden bir tanesi, bir hayli basit ve sade hale getirilmiş.

Farklı farklı bilet fiyatlarının ne gibi opsiyonlar sunduğu kolaylıkla anlaşılıp, buna göre seçim yapılabiliyor.

Esneklik, değer ve rahatlık, şirketin yeni online rezervasyon sisteminin geliştirilmesi aşamasında dikkat edilen en önemli ve hassas noktalar olmuş.

Yeni sistemde bilet fiyatları, sunulan farklı opsiyonlar çerçevesinde ChoiceChoice EssentialChoice PlusFully Flexible ve Business/First şeklinde isimlendirilmiş.

Yeni fiyat yapısı, şirketin web sitesinin yanı sıra, bu sistemi kullanmak isteyen online seyahat acenteleri ve GDS’ler tarafından da kullanılabilecek.

İlk anlarda yaşanması muhtemel adaptasyon sürecinin ardından, yolcuların bu yeni sistemi beğeneceğini tahmin ediyoruz.

Bilet fiyatı gruplarının isimlerinin bir miktar kafa karışıklığına yol açabileceği iddia edilse de, sektör genelinde yıllardır bu tarz uygulamaların bulunduğu göz önünde tutulduğunda, bu durumun çok fazla sorun çıkaracağını sanmıyoruz.

Havayolu 101 yönetimi olarak düşüncemiz o ki; yaklaşık 900 uçaklık filosuyla, 50’den fazla ülkede 260 noktaya günde 3.500’den fazla uçuş yapan American Airlines, bundan 50 yıl önce rezervasyon yapış şeklinde (Sabre), 30 yıl önce ise gelirlerin yönetimi (Yield Management) noktasında yaptığı devrimsel girişimlerinin ardından sektörde yeni bir kilometre taşını daha dikmeye hazırlanıyor.

Havayolu şirketleri ile yolcular arasındaki aracıların azaldığı ve hatta ortadan tamamen kalktığı yeni bir döneme herkes hazırlıklı olsun.