THY_ucak_isimleri_yarisma_facebook

THY’den Uçak İsimleri Kampanyası

THY_ucak_isimleri_yarisma_facebookTürk Hava Yolları (THY), en önde gelen sosyal medya mecrası Facebook üzerinde düzenlediği bir mini kampanya ile, filosuna yeni katılacak uçaklara isim arıyor.

Şirketin web sitesinde yer alan bilgiye göre filoda şu anda 187 uçak bulunuyor.

Geçen hafta şirketten yapılan açıklamada, 2014 yılında dört, 2015’te altı ve 2016’da beş adet olmak üzere toplam 15 adet Airbus A330-300 uçağı siparişi verildiği duyurulmuştu.

Bunun yanı sıra, siparişi daha önceden verilmiş ve 2013 yılı içerisinde teslim edilmesi beklenen 20’ye yakın dar gövdeli uçak bulunuyor.

THY’nin sipariş listesindeki toplam uçak sayısı ise 50 civarında.

Hal böyle olunca, çok eski bir gelenek olan uçaklara isim verme konusu biraz zorlaşıyor.

Filodaki uçak sayısı nispeten daha azken, aralarında Aras, Aksu, Göksu gibi akarsu isimleri ve Marmaris, Alanya gibi turistik noktalar olmakla birlikte THY filosundaki uçaklara genelde Türkiye’deki şehir isimleri veriliyordu.

Ancak sayının 80’nin üzerinde çıkmasından sonra bu imkân kalmadı ve Şişli, Beykoz, Üsküdar gibi ilçe isimleri ön plana çıktı.

THY’den Uçak Isimleri Kampanyası

Hem isim konusuna bir çare bulmak isteyen hem de bu vesileyle yolcularıyla farklı bir etkileşime girmek isteyen THY, Facebook üzerinde başlattığı kampanya ile gün geçtikçe genişleyen filosuna yeni katılacka 25 adet uçak için isim önerilerini toplamaya başladı.

12 Ekim – 9 Kasım 2012 tarihleri arasında THY’nin Facebook’taki takipçilerinden gelecek öneriler daha sonra toplanacak özel bir jüri tarafından değerlendirilecek ve seçilen isimler şirketin yeni uçaklarıyla birlikte göklere yükselecek.

Kazanan öneri sahiplerine birer adet THY uçak maketi hediye edilecek.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, halihazırda şehir ve diğer yöre isimleri yaygın bir biçimde kullanıldığından, bu kampanya dahilinde bu gibi öneriler kabul edilmeyecek.

Katılım esnasında kişiler, mevcut konu başlıklarından bir tanesine veya kendi üretecekleri yeni bir konu başlığına beş adede kadar isim önerisinde bulunabiliyor.

Biz de Havayolu 101 olarak, “Önemli Kişiler” adlı yeni bir kategori oluşturduk ve bu kapsamdaki beş aday ismimizi önerdik:

1- Türkiye’nin ilk pilotu ve THY’nin ilk genel müdürü Mehmet Fesa Evrensev,

2- Özellikle uçak üretimi konusundaki girişimleriyle tarihe mâl olan Nuri Demirağ,

3- 1959 Londra uçak kazasında hayatını kaybeden, THY genel müdürü Abdullah Parla,

4- Türkiye’de havacılıkla ilgili çok önemli girişimlerde bulunan ve ilk pilotların eğitimlerine vesile olan Osmanlı Devleti sadrazamlarından Mahmut Şevket Paşa,

5- Artık bir klasik haline gelen THY amblemini çizen, ülkemizin yetiştirdiği ender tasarımcılardan Mesut Manioğlu.

Comments

5 responses to “THY’den Uçak İsimleri Kampanyası”

  1. mustafa ünlü Avatar
    mustafa ünlü

    thy de uçakların birine KULU isminin verilmesini istiyorum …

  2. Naci TURHAN Avatar
    Naci TURHAN

    Gelmis gecmis Turk buyuklerinin isimleri verilsin.

  3. Muammer Coskun Avatar

    THY ucaklarindan birine kulu isminin verilmesini istiyorum

  4. HAKAN TEKDEMİR Avatar
    HAKAN TEKDEMİR

    THY UÇAKLARINDAN BİRİNE, KONYA’NIN GÜZEL İLÇESİ ILGIN İSMİNİN VERİLMESİ ILGIN’IMIZ İÇİN VE ILGIN’LILAR İÇİN GURUR KAYNAĞI OLACAKTIR. TEŞEKKÜRLER.

  5. musa sezer Avatar
    musa sezer

    T H Yollarındaki tüm uçaklarımızın öncelikle milletimize kazasız belasız hizmet vere bilmesi için ALLAHTAN niyaz ederim bu arada uçaklarımıza erzurumun gözdesi olan İSPİR isminin verilmesini sizden arz ederim saygılarımı sunarak tüm t h y yolcularının hayırlı yolculuklar diliyorum musa sezer