Germanwings_hostes

Lufthansa, Avrupa Hatlarını Germanwings’e Devrediyor

Germanwings_hostesLufthansa, düşük maliyetli taşıyıcıların rekabeti karşısında yıllardır zarar etmekte olan Avrupa içi hatlarını Germanwings‘e devretme kararı aldı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz haftalar içerisinde de Air France, yürütmekte olduğu uzun vadeli yeniden yapılanma planı çerçevesinde, bölgesel havayolu şirketlerini birleştirme kararını kamuoyu ile paylaşmıştı.

Görünen o ki, başta Ryanair ve easyJet olmak üzere Flybe, Norwegian, Vueling, Jet2 ve Wizz Air gibi düşük maliyetli taşıyıcıların rekabeti karşısında arzu ettikleri başarıyı bir türlü elde edemeyen Avrupalı network taşıyıcılar, kıta içerisindeki hatlarının bir bölümünü alt şirketlerine aktarma yoluna gidiyor.

Lufthansa’nın devreye soktuğu bu stratejik değişiklik, Frankfurt ve Münih varış/kalkışlı hatların dışındaki tüm Avrupa içi noktaları kapsıyor.

2013 yılının Ocak ayından itibaren başlayacak yeni dönemde Germanwings, yolcularının karşısına, kaliteli hizmetle ucuz olmayan ama makûl bir fiyatı birleştirerek çıkacak.

Yeni şirketin sloganı “günstig, aber nicht billig” (hesaplı ama ucuz değil) şeklinde tespit edildi.

Germanwings’in yeni marka kimliği ve genişletilmiş yeni tarifesi, sene sonunda kamuoyuna sunulacak.

Lufthansa Group Başkanı ve CEO’su Christoph Franz yaptığı açıklamada“bu değişiklik sayesinde Avrupa operasyonunu yeniden kârlı bir hale getirmeyi amaçladıklarını” belirtti.

Hedeflenen başarıya ulaşma yolundaki en önemli unsur ise, sendika ve personelin bu gelişmeye göstereceği tepki.

Zira 1.000 civarında kabin memuru ile 300 kadar pilotun şirket değiştirmesi gerekecek ve Lufthansa kabin görevlilerinin Eylül ayı başında gerçekleştirdikleri grev hafızalardaki tazeliğini halen koruyor.

Zaman içerisinde, Lufthansa’nın bölgesel şirketi olan Eurowings de Germanwings bünyesine dahil edilecek.

Şu an için faaliyetlerini 32 adet Airbus A319 ile gerçekleştiren Germanwings, Ocak ayında Lufthansa’dan devredilecek 30 uçağı daha filosuna katacak.

Sonraki aylarda bu rakam 89’a kadar yükselecek.

Günümüzde 90 noktaya sefer yaparak yaklaşık 8 milyon taşıyan Germanwings’in, bu transformasyonun sonucunda 110’dan fazla noktada 18 milyon yolcuya hizmet vermesi hedefleniyor.

Mevcut plana göre şu an olduğu gibi yeni şirketin uçaklarında da business class bulunmayacak.

Germanwings böylece, filo büyüklüğü açısından Ryanair ve easyJet’in ardından Avrupa’nın üçüncü büyük düşük maliyetli taşıyıcısı konumuna yükselecek.

Yeni Germanwings’in 2015 yılından itibaren kâr eder hale gelmesi hedefleniyor ve bu durum, gerçekleştirilen değişimin ardında yatan belki de en önemli motivasyon kaynağı.

Yaz aylarında Air Canada, sonrasında Air France ve en nihayetinde Lufthansa.

Network taşıyıcıların, düşük maliyetli iş modeli ile daha önceleri başarısızlıkla sonuçlanan imtihanı bakalım bu defa nasıl geçecek?

Comments

One response to “Lufthansa, Avrupa Hatlarını Germanwings’e Devrediyor”