Delta_gogo_internet_june_2012_havayolu

Delta, İnternet Bağlantısını Dış Hatlara Taşıyor

Delta_Recharging_Stations_havayoluDelta Air Lines, iç hat filosunun ardından şimdi de dış hat seferlerinde kullandığı uçaklarını kablosuz internet bağlantısıyla donatıyor.

Hızlı bir biçimde emtialaşan ticarî havayolu sektöründe ürün farklılaştırmasının son derece önemli olduğunun bilincindeki Delta, geniş bir yeniden yapılanma projesi başlatmış; yolcularına sunduğu havalimanı imkânlarını, kabin içi hizmetlerini ve uçaklarını iyileştirmeyi amaçlamıştı.

– Uçuş esnası internet,

– IFE sisteminin geliştirilmesi,

– yeni ve genişletilmiş terminal binaları,

– yolcu salonları,

– uçak koltuklarının yenilenmesi,

– iç hat seferlerinde “economy comfort” bölümü,

– mobil ve sosyal medya uygulamaları,

gibi farklı bir çok müşteri temas noktasına dokunan ve maliyeti 3 milyar USD’yi aşması beklenen bu projenin, 2013 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyordu.

Bu projenin en kritik ayaklarından bir tanesi hiç şüphesiz, filodaki tüm uçakların kablosuz (wireless) internet bağlantısı ile donatılmasıydı.

Delta, işe öncelikle ABD iç hat seferlerinde kullandığı uçaklarla başlamıştı.

550’den fazla uçak, Gogo tarafından sağlanan karadan-havaya internet hizmetine bağlanmıştı.

Bunun ardından sıra, dokuz farklı bölgesel taşıyıcı tarafından Delta adına, “Delta Connection” markası altında işletilen yaklaşık 250 uçaklık filonun internet bağlantısına gelmişti.

Delta_gogo_internet_june_2012_havayoluDelta Internet Hizmeti Dıs Hat Seferlerinde

İç hat ve bölgesel şirket filolarındaki internet bağlantısının tamamlanmasıyla birlikte gözler bu kez Delta’nın dış hat filosuna çevrildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2013 yılının başından itibaren Delta’nın uluslararası uçuşlarında kablosuz internet bağlantısı imkânı sunulmaya başlanacak.

150’den fazla Boeing 747, 757, 767 ve 777 ve Airbus A330, yine Gogo tarafından sağlanacak hizmetle on-line hale getirilecek.

Fakat bu kez sistem, karadan-havaya gönderilen internet sinyalleri yerine, uydu bağlantısı üzerinden çalışacak.

Ku-band sistemini kullanan uyduların kullanılacağı projenin, 2015 yılı sonuna kadar tamamlanması ve tüm dünyanın kapsama alanı içine alınması öngörülüyor.

Bu aşamanın da tamamlanmasıyla birlikte, Delta markası altında faaliyet gösteren yaklaşık 1.000 uçak, dijital dünya ile her zaman, her yerde iletişim halinde olacak.

Daha doğrusu, 10.000 feet yani 3.000 metrenin üzerine çıkıldığında… 🙂

Böylece dünya üzerinde uçmakta olan internet bağlantılı uçakların hatırı sayılır bir bölümü, Delta ve Gogo işbirliği çatısı altında yolcularına keyifli bir sanal dünya sunar hale gelecek.

Delta’yı tüm uçaklarını on-line hale getirme yönünde motive eden en önemli unsur, yolcularından aldığı olumlu tepkiler.

Hatırlanacağı üzere Delta, sunmuş olduğu uçuş esnası internet bağlantısının yanı sıra; geliştirdiği mobil uygulamalar, sosyal medya ortamlarındaki dinamik yapısı ve havalimanlarında yolcularına sunduğu kolaylıklar sebebiyle, PCWorld dergisi tarafından 2011 yılının en “teknoloji dostu” havayolu şirketi seçilmişti.

not: United Airlines, Kasım 2011 tarihinde başlattığı hizmetle, dış hat seferlerinde internet bağlantısı imkânı veren ilk ABD’li şirket olmuştu. American Airlines’ın, bu sene içerisinde teslim alacağı yeni Boeing 777-300ER tipi uçaklarında da internet bağlantısı yer alacak.

Comments

One response to “Delta, İnternet Bağlantısını Dış Hatlara Taşıyor”