Air_France_bluenity_sosyal_medya

Air France KLM, Bluenity Adlı Sosyal Ağını Kapattı

Air_France_bluenity_sosyal_medyaAir France KLM, web uygulamalarını ve özellikle sosyal medya ortamlarını en verimli kullanan şirketlerin başında geliyor.

Şubat ayında KLM tarafından başlatılan ve Facebook üzerinden çalışan “Meat&Seat” uygulaması hâlâ akıllarda.

Yine Air France ve KLM ekiplerinin birlikte yürütmekte olduğu “Flying Blue Clubs” etkinliklerini de unutmamak gerekiyor.

Flying Blue Golf, Flying Blue Petroleum, Flying Blue Club China, Flying Blue Club Africa ve Flying Blue Running, Air France KLM yolcularına sosyal networking sağlama amacını güdüyor.

Air France KLM, Bluenity Adlı Sosyal Ağını Kapattı

Bunların yanı sıra, Air France KLM’in tüm yolcu geneline hitap etmeyi amaçladığı bir başka sosyal ağ uygulaması daha vardı:

Bluenity

2008 yılının Kasım ayında kurulan bu ağ ile uçak yolcularının, seyahat sürecinin her aşamasıyla ilgili deneyimlerini ve tavsiyelerini paylaşmaları amaçlanıyordu.

Ancak her işte olduğu gibi, sosyal medya uygulamalarında da uzmanlık ön plana çıkıyor.

2008 yılından bu yana özellikle Facebook, Twitter ve Youtube gibi farklı kategorilerdeki sosyal ağlar, neredeyse tüm dünya genelinde etkin hale geldi.

Ayrıca Pinterest gibi yeni oyuncular, mevcut sosyal medya uygulamalarına ayrı bir canlılık getiriyor.

Neticede; web uygulamalarının gidişatına duygusal değil gerçekçi yaklaşan Air France KLM yöneticileri, çareyi Bluenity’yi kapatarak, yukarıda belirttiğimiz güçlü platformlara odaklanmakta buldu.

Mobil cihazlar için de iPhone, Android ve Blackberry uygulamalarının geliştirilmesine ağırlık verilecek.

Pek iyi; Flying Blue Clubs’ın akıbeti ne olacak?

Bluenity’nin kapatılması, onlar için de sonun başlangıcı anlamına mı geliyor?

not: Bluenity ile hemen hemen aynı tarihlerde başlatılan Metrotwin sosyal ağ uygulaması da 30 Eylül 2011 tarihinde kapatılmış ve British Airways’in Facebook, Twitter ve Youtube’a odaklanacağı belirtilmişti.