British Airways Hostesleri Seyahat Danışmanı Oluyor

British-Airways_cabin_crew_iPadBritish Airways, geçtiğimiz yılın Ağustos ayında kendileri açısından devrim niteliğinde bir uygulamaya imza atarak, kabin memurlarına iPad dağıtmış ve yolcu memnuniyetini artırmayı hedeflemişti.

iPad üzerinden çalışacak yeni uygulama ile birlikte CRM konseptine gerçekten de yeni bir bakış açısı getirilmişti.

Bu sayede kabin personeli, bir yolcunun hangi koltukta oturduğunu, kiminle beraber seyahat ettiğini, sık uçan yolcu programındaki statüsünü ve varsa özel yemek tercihini görür hale gelmişti.

Ayrıca tarife, güvenlik dokumanları, güncel yolcu hizmetleri duyuruları, uçaktaki yolcu listesi gibi bir hayli kâğıt ve yer israfına yol açan önemli dokumanlar da iPad’in parlak ekranı üzerinden, British Airways kabin ekiplerinin kullanımına sunulmuştu.

İlk aşamada 100 kabin memuru tarafından denenen iPad uygulaması, sonraki aylarda daha da yaygınlaştırılmıştı.

British Airways önümüzdeki günlerde, iPad sayesinde yeni bir hizmeti yolcularına sunuyor olacak.

Kabin memurları uçuş esnasında yolcu konforu ve güvenlikle ilgili şartları yerine getirmenin yanı sıra, yolculara seyahat danışmanlığı da yapabilecek.

Nasıl mı?

iPad’lere yüklenen ve off-line çalıştığı için bir internet bağlantısına da ihtiyaç duymayan bir uygulama sayesinde, uçulan destinasyonla ilgili temel seyahat bilgileri, bunu talep eden yolculara aktarılacak.

Yerel restoranlarla ilgili tavsiyeler, otel ve alışveriş mekânları hakkında bilgiler, uygulamada yer alacak.

Şu an itibarıyla aralarında New York, Mumbai, Sao Paulo ve Johannesburg’un da bulunduğu dokuz uçuş hattında verilmekte olan bu hizmet, başarılı olması durumunda diğer hatlara da yaygınlaştırılacak.

Uygulamanın off-line oluşu, bu hizmetin bir satış ve rezervasyon aracı olarak kullanılmasının önündeki en büyük engel.

Bu uygulama hakkında tabii olarak akıllara şu soru geliyor.

Uçakta internet bağlantısı olsa ve isteyen yolcu, istediği bilgiye, istediği şekilde ulaşsa, daha iyi olmaz mı?

British Airways basın sözcülerinden Victoria Madden bu soruya bir hayli enteresan bir cevap veriyor.

Kısa ve orta vadede uçaklarında internet bağlantısı sunmayı planlamadıklarını belirten Madden, “yolcularımız, özel hayatlarının tadına vardıklarını söylüyor”, diyor.

British Airways şu an için sadece Londra City Havalimanı ile New York arasında yaptığı all-business seferlerde kablosuz internet bağlantısı sunmakta.

Havayolu 101 olarak, uçakta cep telefonu ile konuşulmasına imkân verilmesine karşı olmakla birlikte, internet konusunda tam tersi düşünüyoruz.

Ne dersiniz; British Airways internet işine sadece maliyet açısından mı yaklaşıyor, yoksa bu köklü şirket gerçekten zamanın ruhunu kaçırma riskiyle mi karşı karşıya?

Bunu zaman gösterecek.