easyjet hostes

easyJet, Koltuk Seçimi Uygulamasını Deneyecek

easyJet, bazı hatlarda koltuk seçimi uygulamasını denemeye karar verdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre easyJet yolcuları, Londra Luton’dan Şarm el Şeyh, Malaga, Alicante ve Istanbul ile Glasgow – Alicante seferlerinde koltuk seçimi yapabilecek.

Bilindiği üzere, düşük maliyetli taşıyıcıların bazıları, yolcuların uçağa binişini hızlandırmak amacıyla, koltuk seçimi yaptırmıyor.

easyJet

Bu durum, özellikle orta koltukta oturmanın zorluğuna katlanmak istemeyen kişileri, uçağa binişte bir hayli hızlı davranmaya teşvik ediyor. 🙂

easyJet’in bu yeni uygulamasında acil çıkış kapılarına denk gelen koltuklara oturmak isteyenler 12 Pound öderken, uçağın en ön sırasındaki koltuklar 8 Pound, diğer koltuklar ise 3 Pound’luk bir bedelle seçilebiliyor olacak.

Ryanair’deki uygulamada ise, ilk iki sıradaki ve acil çıkış kapısı hizasındaki koltukları, 10 Euro veya 10 Pound’a ayırtmak mümkün.

easyJet, “Business” Yolcuyu Hedefliyor

Aslında easyJet’in böyle bir uygulamayı başlatmasının ardında, şirketin son bir kaç yıldır takip ettiği strateji yatıyor.

Yolcu profili içerisindeki iş amaçlı seyahat eden oranını yükseltmek, böylelikle de birim gelirini artırmak hedefindeki şirket, düşük maliyetli iş modeli ile network taşıyıcı iş modelini bir potada eritmenin hesabını yapıyor.

İş amaçlı seyahat eden yolculara yönelik özel bilet ücret ve kuralları hazırlayan easyJet, bu amaçla ayrı bir web sayfası dahi oluşturmuş durumda.

Geçtiğimiz bir kaç yıl sıkıntılı bir süreçten geçen easyJet, business tipi yolcular tarafından daha sık tercih edilir hale gelmesi sayesinde, önümüzdeki döneme nispeten güvenle bakar hale geliyor.

Şirketin mâlî performansına özetle bakmak gerekirse;

2011 mâlî yılı (1 Ekim 2010 – 30 Eylül 2011) için tahmin edilen vergi öncesi kârı sene içerisinde sürekli yukarı doğru güncelleyen şirket, seneyi 248 milyon Pound kârla kapattı. (%61 artış)

Net kâr 225 milyon Pound, faaliyet kârı ise 269 milyon Pound mertebesinde gerçekleşti.

Aynı dönemde toplam gelirini de %16 oranında artırmayı başaran easjJet’in kasasına yaklaşık 3,5 milyar Pound girmiş oldu.

Sene boyunda 54,5 milyon yolcu taşıyan şirket, bu sayıya %87’lik bir doluluk oranı (Load Factor) ile ulaştı.

Comments

One response to “easyJet, Koltuk Seçimi Uygulamasını Deneyecek”