rome2rio – Yeni Nesil Seyahat Planlama Aracı

rome2rio, son yıllarda seyahat sektöründe giderek yaygınlaşan online uygulamalardan bir diğeri.

Havayolu sektörünün gurularından Nawal Taneja’nın en son yazmış olduğu ve önümüzdeki haftalarda Havayolu 101’de bir değerlendirmesini okuyabileceğiniz “The Passenger Has Gone Digital and Mobile” adlı kitabında özellikle vurgu yapılan konulardan bir tanesi, Dijital Seyahat Yardımcısı (Digital Travel Assistant) konsepti.

rome2rio, işte bu dijital seyahat asistanı konsepti kavramında hizmet vermeyi amaçlayan bir uygulamayı, seyahat severlerin beğenisine sunuyor.

Rome2rio

Bernhard Tschirren ve Michael Cameron adlı iki genç girişimci tarafından Avustralya’da kurulan şirket, içerisinde bulunduğumuz Nisan ayında birinci yaş gününü kutlayacak.

Şu an için Hotels Combined ve Car Trawler adlı şirketlerle olan anlaşmaları ile otel ve otomobil kiralaması üzerinden para kazanmakta olan şirketin hedefi, gelir kaynaklarını çeşitlendirmek ve geliştirmek.

rome2rio’nun kapsama alanı gün geçtikçe genişliyor.

Uçuş tarifeleri için Innovata’yı kullanan şirket, otomobil kullanacaklara yol tarifi yapmak için Google Maps ara yüzünden faydalanıyor.

Otobüs ve tren yolculuğu planları için ise farklı başka kaynaklar kullanılıyor.

Online mecraya hitap eden teknolojilerin ve buna bağlı mobil uygulamaların daha da gelişmesine paralel bir biçimde önümüzdeki senelerde, çok daha gelişmiş, çok daha karmaşık ve aynı zamanda kullanımı kolay dijital seyahat asistanları görmeye hazır olmalıyız.

Havayolu 101 ailesi olarak rome2rio’yu atmış oldukları bu ilk adım için kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Comments

One response to “rome2rio – Yeni Nesil Seyahat Planlama Aracı”