THY Uçağı, Çalışanların Fotoğraflarıyla Kaplandı (2012)

THY Çalışanlarının Fotoğrafları Boeing 737-800 ile Uçuyor

Türk Hava Yolları (THY) gibi, dünyanın dört yanına sefer yapan havayolu şirketleri, filolarına bir renk katmak veya belli bazı sponsorluk anlaşmalarını duyurmak amacıyla zaman zaman uçaklarının dış boyama tasarımında değişiklikler yapar.

Geçtiğimiz yıl KLM tarafından Hollanda kültüründe önemli bir yere sahip olan Delft seramiklerine atıf yapılarak düzenlenen Tile & Inspire adlı kampanya kapsamında 4.000 kişinin fotoğrafı, KLM’e ait bir Boeing 777-200 tipi uçağın üzerine yapıştırılmıştı.

THY, KLM’in bu çalışmasını bir adım öteye taşıyarak, filosunda bulunan Boeing 737-800 tipi bir uçağı, 10.000’i aşkın çalışanının fotoğrafıyla donattı.

THY Uçağı, Çalışanların Fotoğraflarıyla Kaplandı (2012)
THY Uçağı, Çalışanların Fotoğraflarıyla Kaplandı (2012)

Şirketten yapılan açıklamaya göre bu projeyle, “Globally Yours mottosunun Türk Hava Yolları ailesine ne ifade ettiğinin bir defa daha tüm dünyada vurgulanması, bu dev ailenin her bireyinin dünyanın farklı noktalarındaki tüm yolcuların hizmetinde olduğunun altının çizilmesi, Türk Hava Yolları’nın yakaladığı başarının, havacılık sektöründeki gücünün vurgulanması ve her şeyden önemlisi, omuz omuza, inançla çalışarak, bayrağımızı dünyanın dört bir yanına gururla taşıyan tüm Türk Hava Yolları çalışanlarına teşekkür edilmesi hedeflendi.”

Bu çalışma kapsamında ayrıca, THY’nın kurulduğu günden bu yana hizmet vermiş olan tüm çalışanları temsilen, şirketin tarihi boyunca görev yapan tüm genel müdürlerin fotoğrafları da uçağın üzerindeki yerlerini aldı.

Uçağın üzerine yerleştirilen fotoğrafların zemininde, Türk süsleme sanatının en belirgin örneklerinden “Selçuklu Motifleri” kullanıldı.

Uçak giydirme işlemi, THY Teknik A.Ş hangarında 9 – 13 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

20 teknik görevlinin çalıştığı ve yaklaşık bir hafta süren bu işlem sırasında TC-JHL kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçak üzerindeki 400 m² alan, 3M firmasının havacılığa özel ürettiği sticker kullanılarak kaplandı.

Lansman, az önce, yüzlerce THY çalışanın katılımıyla, THY Teknik A.Ş hangarında gerçekleştirildi.

Eski genel müdürlerden Atilla Çelebi ve Yusuf Bolayırlı’nın da birer konuşmayla renk kattığı törende, bu çalışmanın nasıl hazırlandığına dair mini bir belgesel, üç boyutlu formatta gösterildi.

Törenin bitiminde ise THY personelinin, uçağın üzerinde, meraklı bir biçimde kendi fotoğrafını aradığı gözlerden kaçmadı. 🙂

Bir yıl boyunca bu farklı dış tasarımıyla dünyanın bir çok kentine uçacak olan Boeing 737-800’in sefer yaptığı noktalarda ayrıca özel etkinlikler düzenlenecek.