Sadakat Programı ve Sosyal Medya

Sadakat Programlarının Geleceği, Sosyal Medyada mı?

SimpliFlying tarafından hazırlanan ve havayolu şirketlerinin CRM açısından bir hayli önem verdikleri sadakat programlarının, sosyal medya araçlarıyla olan ilişkisini sorgulayan infografik, bu konuda akla gelen bir çok sorunun cevabını veriyor.

Hazırlanan bu infografik aslında SimpliFlying ile İngiltere’de Cranfield Üniversitesi’nin bir işbirliği sayesinde gerçekleştirilen anket sonucunda ortaya çıkan özet görüntü.

Sadakat Programı ve Sosyal Medya
Sadakat Programı ve Sosyal Medya

Çalışmanın en önemli bulguları şekilde:

  1. Twitter’da bir hesaba sahip olan havayolu şirketi sayısı, bir “sık uçan yolcu programı” olan sayısından daha fazla. (191 vs 179)
  2. Sık uçan yolcuların neredeyse %90’ı Facebook’u düzenli bir biçimde kullanıyor ve %65’i en azından bir havayolu şirketini “like” etmiş durumda.
  3. Sık uçan yolcular için düşük bilet fiyatı; müşteri hizmeti, uçuş deneyimi, mil puanı kazanma gibi unsurların yanında en az öneme sahip olan şey.
  4. Sık uçan yolcuların %65’i, online check-in ve Facebook sayfasına katkılar sonucunda “sosyal sadakat puanı” kazanma imkânına olumlu yaklaşıyor.
  5. Sık uçan yolcuların %80’inden fazlası, bir havayolu şirketini arkadaşlarına tavsiye etmesi veya onun hakkında müspet yorum yapması sonucunda puan kazanma imkânına olumlu yaklaşıyor.

SimpliFlying, sosyal sadakat programı konsepti hususunda çok iddialı.

Zaten bu sabah bahsettiğim Estonian Air çalışmasını da onlar yaptı.

Bakalım ilerleyen yıllar, bu çok hareketli online uygulama ortamında kimleri haklı çıkaracak?