Delta, 767-300ER Filosunu Tefriş Ediyor

Delta Air Lines, filosunda bulunan Boeing 767-300ER tipi uçaklarının iç tasarımını tefriş ediyor.

Şirketin resmî blog sitesindeki açıklamaya göre -300ER’ların iç tasarımında çok büyük bir değişiklik yapılırken, daha önce filodaki -400ER’larda yapılanlar örnek alınacak.

“ER” (Extended Range) kısaltmasından da anlaşılacağı üzere Delta bu uçakları özellikle uzun menzilli uçuş noktalarında kullanıyor.

Çin, Japonya, AB, Afrika gibi bir çok noktada Delta’nın 767-300ER modeli uçaklarını görmek mümkün oluyor.

Delta – yeni kabin

Bu açıdan bakıldığında, yapılmakta olan bu iç tasarım değişikliği, uluslararası yolcu memnuniyeti için son derece önemli.

Yıl sonuna kadar toplam 7 adet -300ER’ın içinin yenilenmesi hedefleniyor.

Delta’nın bu uçaklarda kullandığı koltuk düzeni özellikle dikkati çekiyor. Yıldırıcı ve öldürücü rekabetin olduğu ticarî havayolu sektöründe Delta’nın Business Class’taki koltuk tip ve düzeni gerçekten mükemmele yakın.

767 işletmecilerinin genelde tercih ettiği 2-2-2 düzeninin yerine, Delta’nın 767’lerinde koltuklar 1-2-1 şeklinde yerleştirilmiş. Böylece Business’ta seyahat eden tüm yolcuların koridora direkt çıkışı sağlanmış oluyor.

Yeni koltuklar, eskilerine nispeten %20 daha geniş. 180 derece yatabiliyor. Elektrik prizi, USB girişi ve LED aydınlatma gibi kolaylıklar da unutulmamış.

Aradan 15-20 yıl geçip, 2010’lu yıllarda havayolu sektöründeki gelişmeler neydi diye kitaplar yazıldığında, Delta tarafından yapılan filo yenilemesi, değinilecek konuların en başında gelecek.


Posted

in