Cathay Pacific – Blending Borders Facebook Uygulaması

Hong Kong merkezli Cathay Pacific, yolcularıyla olan iletişiminde sosyal medya kullanımında başı çeken havayolu şirketlerinden bir tanesi konumunda yer alıyor.

Son dönemde Facebook üzerinden düzenlediği “We Love Japan” (500 bedava bilet) ve “The Art of Dessert” (uçuş esnası ikram mönüsünde yer alacak tatlı tarifi) kampanyaları henüz hatırımızdan çıkmamışken, yeni bir Cathay kampanyası ile karşılaştık.

Kampanyanın konusu, 1 Eylül 2011’den itibaren haftada yedi frekansla açılacak Hong Kong (HKG) – Şikago (ORD) hattı.

Blending Borders” adı verilen bu kampanya, Facebook’ta Cathay’ın “US” (ABD) hesabı üzerinden düzenleniyor.

Katılımcılardan istenen, Hong Kong ve Şikago gibi dünyanın iki ünlü ve önemli kentini, tek bir çalışmada bir araya getirmeleri.

“Sınırların harman edildiği” bir konsept dahilinde katılımcılar, ister resim, ister fotoğraf, ister heykel; hatta daha ilerisi, kendi tercih ettikleri herhangi bir formatla bu yarışmada yer alabiliyor.

Son katılım tarihi, 22 Ağustos 2011.

Ardından, aralarında Cathay Pacific’ten bir kabin personelinin de yer aldığı dört kişilik jüri, katılımcılar arasında seçim yaparak büyük ödülü kazanan talihliyi tespit edecek.

Büyük Ödül: İki kişilik Hong Kong bileti, kültürel Feng Shui mimarî turu, kazanan çalışmanın Cathay Pacific Facebook fan sayfasında ve bazı havalimanlarında tanıtımı.

Cathay Pacific ülkemizde çok tanınan bir havayolu şirketi değil. Ama yine de bu vesileyle böylesi bir yarışmaya katılabilecek tasarımcı ve sanatçılarımıza duyurmuş olalım.

Not: Twitter’da Cathay Pacific’in 14.852, CP US’in 4.978 ve CP JP’nin 6.509 takipçisi bulunuyor. Twitter kullanımında biraz zayıf kaldıkları ortada. Önümüzdeki dönemde kendilerinden, bu mecrada da atak bekleyebiliriz.