Google’ın Seyahat Sektörüne Girişine Az Kaldı

Bundan bir sene kadar önce, Google’ın, ITA’i satın aldığının duyurulması ile başlayan tartışma devam ediyor.

Bu satın alma işleminin belirli şartlar dahilinde kabul edilmesinin ardından çalışmalarını hızlandıran Google’ın, seyahat sektörüne girişine çok az bir süre kaldı.

Sektördeki dedikodulara göre, uçuş araması için ITA destekli özel bir arama motoru geliştiren Google, önümüzdeki haftalarda bunun duyurusunu yapacak.

Tnooz’da Evan Konwiser imzasıyla yayınlanan bir makalede, Google’ın seyahat sektörüne girişinin aslında çok da büyük bir negatif etkisi olmayacağı iddia edilmiş.

Makalenin altında yer alan yorumlardan da anlaşılacağı üzere, Konwiser’ın bu iddiasına bir hayli itiraz gelmiş durumda. İşte yazarın tezini desteklemek için öne sürdüğü dayanak noktaları:

  1. Google’ın, ITA firmasını bünyesinde barındırmasının getireceği avantajlar net değil
  2. Google ile bir ITA müşterisi olan KAYAK firmasının rekabeti, “denk kuvvetlerin mücadelesi” şeklinde olacak
  3. ITA, seyahat sektörünün bu kısmındaki tek oyuncu değil

Makalede ayrıca, Google’ın arama sonuçları ile oluşacak trafiği belli bir web sitesine kanalize etmeye cesaret edemeyeceği, zira ITA’in satın alınmasına izin verilen resmî kararda, rekabet ve anti-tekel hususunun özellikle göz altında olacağının belirtildiği de yer alıyor.

Google’ın bu sene başında devreye soktuğu “Panda” uygulamasını ve seyahat sektöründeki sonuçlarını düşününce, yukarıda ele aldığımız makalenin yazarı Evan Konwiser kadar serinkanlı olamıyoruz.

🙂