Kablosuz İnternet Bağlantılı Uçuşları Bulmak Artık Çok Kolay

Görselliği ön plana çıkararak, “online arama” pazarına ayrı bir renk katan hipmunk, sonuç ekranına “kablosuz internet bağlantısı” seçeneğini de ekledi.

Bundan böyle uçak bileti satın almadan önce farklı havayolu şirketleri arasında mukayese yaparken, tercih edeceğiniz seferde kablosuz internet imkânı olup olmadığını da görebileceksiniz.

hipmunk’ın sunmaya başladığı bu seçenek, özellikle ABD iç hatları için bir hayli faydalı olacağa benziyor.

Deneme amaçlı olarak New York (JFK) ile Los Angeles (LAX) arasında yaptığımız bir aramanın sonuçları yan tarafta görülüyor.

Kablosuz internet bağlantısı imkânı olan seferler, havayolu şirketinin adının hemen sol tarafına bir Wi-Fi işareti konularak vurgulanmış.

JFK-LAX arasındaki seferler, ABD’de uçakta internet keyfinin ne kadar yaygınlaşmış olduğunun da bir göstergesi niteliğinde.

Bu iki şehir arasında doğrudan sefer yapmakta olan Delta, American, Virgin America, United gibi şirketlerin uçuşlarında kablosuz bağlantı mevcut.

Benzer şeyi Avrupa Birliği için söylemek henüz pek mümkün değil.

Tnooz’da hipmunk’ın bu yeni seçeneği hakkında yayınlanan haberde ise arama sonuçlarına eklenen bu özelliğin, Kayak ve Mobissimo söz konusu olduğunda pek de “devrimsel” nitelikte olmadığı vurgulanıyor.

Gerçekten de Kayak ve Mobissimo’nun arama sonuçlarında wireless filtresini seçerek, sadece ilgili uçuşları görüntülemek mümkün.

Geç olsun, güç olmasın. 🙂