blue

Virgin Blue Markası Yenilenirken

Farklı bir çok sektörde dünyanın dört bir yanına yayılmış olan Virgin markasının Avustralya – Yeni Zelanda bölgesindeki belki de en önemli temsilcisi, düşük maliyetli taşıyıcı konseptine göre kurulan Virgin Blue adlı havayolu şirketidir.

Şu anda bünyesinde Virgin Blue, V Australia, Pacific Blue ve Polynesian Blue adlı markaların bulunduğu Virgin Blue, köklü bir marka yenileme sürecinden geçiyor.

blue
Virgin Blue

Geçtiğimiz Eylül ayında, ünlü marka ve kimlik tasarımcısı Hans Hulsbosch ile anlaşan şirket, tüm marka unsurlarını kapsayacak bir çalışma yürütüyor.

Bu çalışmanın odak noktası, Virgin Blue markasının mevcut çağdaş ve genç imajının yeniden yorumlanması olacak.

Yeni marka imajının bir yandan taze ve inovatif, diğer taraftan da eğlenceli bir havaya sahip olması amaçlanıyor.

Şirketin adının yenilenmesi, tüm alt markaların tek bir marka altında toplanması gibi radikal yenilikler bu çalışma kapsamında değerlendirilmekte.

Yeni marka çalışmasının su yüzünü çıkan ilk bölümü, Virgin Blue kabin ekibinin giyeceği üniformalar oldu.

Mevcut hâkî renkli üniformaların yerine, ana şirket Virgin Atlantic’in kabin memurlarının giydiklerine benzer; kırmızının yoğun bir biçimde kullanıldığı üniformalar geliyor.

Virgin Blue’nun bu kadar derin bir marka yenileme işini girişmesinin en önde gelen sebebi, iş amaçlı yapılan seyahatler açısından bölgedeki en ciddi rakibi olan Qantas’ı yakalayıp geçmek.

Bu amaçla son dönemde yapılan codeshare anlaşmaları, sık uçan yolcu programı işbirlikleri, business class’a gösterilen hassasiyet gibi noktalar dikkat çekiyor.

Tabii yukarıda da bahsedildiği üzere bir “düşük maliyetli taşıyıcı” olarak kurulan Virgin Blue’nun böylesi farklı bir iş modeline yönelmesi ne kadar başarı getirecek, tam bir soru işareti.

2001 yılındaki Virgin Blue ile, o yıl batan Ansett firmasının ve 2010 yılındaki Virgin Blue’nun sunduğu hizmet unsurlarının mukayese edildiği güzel bir tabloyu şu adreste bulabilirsiniz.


Posted

in

,