Delta_Recharging_Stations_havayolu

Nokia Şarjı Olan Var mı?

Nokia Şarjı Olan Var mı?

Hemen hemen her gün en az bir kez duyarız bu soruyu.

Dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar, dijital fotoğraf makinası, cep telefonu, iPad, iPod, Blackberry, Kindle derken insanoğlu o kadar fazla elektronik cihaz kullanır hale geldi ki bunların pillerini şarj etmek ayrı bir mesele haline dönüştü.

Hele de seyahat esnasında.

Özellikle havalimanlarında yukarıda saydığımız cihazlarınızdan bir tanesinin şarjı bittiyse, vay halinize! Bunları şarj edecek bir yer bulmanız pek kolay değil.

Delta_Recharging_Stations_havayolu
Delta Recharging Stations

Ama artık bir çaresi var.

En azından Delta Air Lines yolcuları için.

Delta, 2013 yılına kadar tamamlamayı planladığı 2 milyar Dolar’lık projeyle; yolcularına sunduğu havalimanı imkânlarını, kabin içi hizmetlerini ve uçaklarını iyileştirmeyi hedefliyor.

Bu proje kapsamındaki adımlardan bir tanesi mobil cihazların şarj edilmesi konusunda atıldı. Delta, yolcu biniş kapılarına, her birinin üzerinde altı adet priz ve iki adet USB portu bulunan şarj istasyonlarından ikişer adet yerleştiriyor.

Ayrıca Delta’nın Sky Club adlı özel yolcu salonlarında, cihazınıza uygun şarj cihazını talep edebileceğiniz şarj pad’lerini bulmanız mümkün. Tek yapacağınız, uygun şarj aletini resepsiyondan istemek.

İlk aşamada ABD’deki iç hat terminallerinden 19 tanesinde gerçekleştirilecek bu uygulama zamanla daha yaygın bir hale getirilecek.

Takip edebildiğimiz kadarıyla, yeni nesle (Y Nesli) yönelik en fazla yatırımı Delta yapıyor gibi. Bu işten en fazla kazanacak da onlar olacak.


Posted

in

Comments

One response to “Nokia Şarjı Olan Var mı?”