Basit ve Kullanışlı: Bulucak.com

Bundan 3 – 4 yıl kadar önce ilk adımlarını atarak Türkiye’deki bir boşluğu doldurmayı hedefleyen Bulucak.com, havayolu şirketlerinin bilet fiyatlarını sorgulama işini bir adım öteye taşıdı.

Artık Bulucak.com adresi üzerinden yaptığınız sorgunun hemen ardından, tercih ettiğiniz havayolu şirketinin biletini satın alabiliyorsunuz.

Bulucak.com, Türkiye iç hat pazarını hedeflediğinden, şimdilik sadece bu kapsamdaki seferlere ulaşmak mümkün.

Bulucak.com

Göründüğü kadarıyla Türk Hava Yolları ve onun alt markası konumundaki Anadolujet uçuşları Bulucak.com üzerinden satın alınabilirken, Pegasus gibi düşük maliyetli taşıyıcı iş modelini seçmiş olan şirketlerin biletleri, ancak o şirketlerin web sitelerine yapılan yönlendirme sonucunda temin ediliyor.

Sitenin ara yüzü, “basit güzeldir” mantığı çerçevesinde hazırlanmış. İç hat seferlerinin dış hatlara nispeten çok daha sade bir yapıya sahip olması da bu konuda önemli bir etken.

Vergiler dahil fiyatları gösteriyor olması ve bazı filtreleme seçenekleri, Bulucak.com’un arama motorunu daha da faydalı hale getiriyor.

Biletinizi gidiş – dönüş alacaksanız, önce gidiş, sonra da dönüş seferini seçmeniz gerekiyor. Gidiş ve dönüşte farklı havayolu şirketini tercih edecekseniz, iki ayrı bilet kesileceğinden iş biraz çetrefilleşiyor.

Mesela İstanbul-İzmir arasında gidişi Anadolujet, dönüşü Pegasus ile yapmak istediğinizde, Anadolujet bileti Bulucak.com ortamında hazırlanırken, Pegasus’un biletini şirketin kendi web sitesi üzerinden almanız gerekiyor.

Bulucak.com; Kayak, Expedia, Orbitz gibi dünyada bir çok örneği olan ve işin boyutunun çok daha genişleyerek tüm seyahat sektörünü kapsar hale gelen online seyahat portallarının belki de Türkiye’deki en başarılı örneklerinden bir tanesi olacak.

2004 yılından beri faaliyette olan Tatilsepeti, bir kaç adım önde. Ancak ara yüzü çok da sevimli görünmüyor.

Türkiye online seyahat pazarındaki rekabetin artmasıyla birlikte hizmet kalitesinin yükseleceğinden hiç kuşkumuz bulunmuyor.

Türkiye’deki online seyahat pazarıyla ilgili olarak yakın zamanda Devrim Dirik tarafından yapılmış bir çalışmaya göz atmanızı tavsiye ederim.

Türkiye seyahat sektörünün bu alanında gidilecek yol ve bulunacak fırsat bir hayli fazla.