SunExpress Büyümeye Devam Ediyor

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın eşit ortaklık payı ile 1989 yılında kurulan ve 1990 yılında seferlere başlayan SunExpress büyümeye devam ediyor.

20 sene önce Almanya ile Türkiye arasındaki turist trafiğine, daha ziyade charter tipi işletme yapısıyla hizmet vermesi amaçlanan şirket, 2006 yılının Mart ayında İzmir merkezli olarak başlattığı Türkiye iç hat uçuşlarıyla yeni bir döneme merhaba demişti.

SunExpress şimdi de Almanya merkezli olarak yeni bir atılıma hazırlanıyor:

SunExpress Deutschland

SunExpress – Boeing 737-800

Almanya’da kurulması hedeflenen bu yeni şirket ilk etapta, ana şirketin Almanya ile Anadolu’nun sekiz farklı kentine yapmakta olduğu operasyonu devralacak.

Bunun yanı sıra Almanların en gözde turistik destinasyonlarından bir tanesi olan, Mısır’ın Şarm El-Şeyh kentine de seferler düzenlenecek.

Böylece Türkiye ile Almanya arasında kış mevsiminde düşen turist trafiğine bir alternatif sağlanmış olacak. Ancak bu seferler için 2011 – 12 dönemini beklemek gerekecek.

Madem Almanya merkezli bir şirket kuruluyor ve madem SunExpress düşük maliyetli taşıyıcı iş modelini takip ediyor, neden Almanya iç hatlarında da uçuş yapılmasın?

Tıpkı Türkiye’de olduğu gibi.

Ve hatta işi daha da büyütüp Avrupa Birliği geneline yayılan bir Sun Express olduğunu düşünsenize. Münih’ten Ibiza’ya sefer düzenleyen bir SunExpress. Kulağa çok hoş geliyor.

SunExpress şu anda 25 uçaklık bir filoya sahip. 2010 yılında yaklaşık 6,5 milyon yolcu taşıyacak olan şirket, 500 milyon Euro’nun üzerinde gelir elde edecek.