Lufthansa’dan Atlantik Üzerinde Geniş Bant Keyfi

Christian Körfgen, Alman devi Lufthansa’nın ‘Ürün Yönetimi ve İnovasyon’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (Vice President Product Management & Innovations).

30 Kasım Çarşamba günü Lufthansa’nın New York’a uçan tayyaresinde bir grup gazeteciyi misafir eden Körfgen, şirketin geliştirerek, yeniden devreye soktuğu internet bağlantısını tanıttı.

Lufthansa Flynet

FlyNet olarak adlandırılan bu hizmet ilk aşamada şirketin Airbus A330 tipi uçaklarında bulunacak.

Kısa süre içerisinde Airbus A340 ve Boeing 747-400′ler de aynı internet bağlantısıyla donatılacak ve Lufthansa’nın uzun menzilli 96 uçağı her an on-line olma imkânına kavuşmuş olacak.

Panasonic Avionics tarafından sağlanan sistem, uydu bağlantısı üzerinden çalışacak. Sistemin download hızı 5 Mbps olurken, upload hızı 1 Mbps mertebesinde.

Tabii 10.000 metre yüksekteyken bu kavramları “download & upload” olarak adlandırmak ne kadar doğru oluyor, bilemiyorum. 🙂

Ocak ayı sonuna kadar tüm yolculara bedava verilecek bu hizmet daha sonraki dönemde €10,95/saat ve €19,95/24 saat şeklinde ücretlendirilecek.

Ödemeyi kredi kartınızla yapabileceğiniz gibi, Miles & More hesabınızda biriken ödül millerinizle de geniş bant internet imkânından faydalanmak mümkün.

Lufthansa, uçuş esnasında sağlamış olduğu geniş bant internet bağlantısıyla bir ilke daha imza atma iddiasında.

Darısı diğer havayolu şirketlerinin başına.