Kış Tarifesi Haneda’da Sıcak Başladı

Bugün 31 Ekim 2010.

Kuzey yarımkürede kış, güney yarımkürede ise yaz tarifesinin başlangıcı; her ne kadar güneydeki havayolu şirketleri yayımladıkları tarifelerde mevsim vurgusundan kaçınsalar da…ki belki de küresel kapsamda faaliyet gösteren şirketlerin yapması gereken de bu.

Kuzeyde havalar git gide soğurken, Japonya’nın başkenti Tokyo’dan sıcak bir hava dalgası esmekte.

Şehrin merkezine çok yakın olan Haneda Havalimanı’nın kış tarifesiyle birlikte, çok uzun bir aradan sonra, yeniden uluslararası uçuşlara ev sahipliği yapacağı müjdesini vermiştim.

Haneda

1,3 milyar ABD Doları’na mal olan yeni uluslararası terminalinin açılışını 21 Ekim günü “Fly to the World” sloganıyla yapan Haneda Havalimanı, önümüzdeki şubat ayına kadar hizmet verdiği uluslararası nokta sayısını 18′e çıkarmayı planlıyor:

Londra, Paris, Şanghay, Hong Kong, Bangkok, Kuala Lumpur, Pekin, Seul, Busan, Taipei, Kota Kinabalu, Singapur, Honolulu, San Francisco, Los Angeles, Vancouver, Detroit ve New York.

Airlinetrends.com’da yayımlanan bir makalede ise Haneda’nın yeni terminalinin dokusu ele alınmış.

Yazıya göre, yeni terminalde, Japonya’nın geleneksel kültürü ile modern Japonya bir potada eritilmiş. Zaten her işlerinde böyle yapmaz mı şu Japonlar? 🙂

Terminalde, Tokugava ailesinden şogunların yönetimde olduğu Edo Dönemi‘nin (1603 – 1868) izlerinin yanı sıra, Hello Kitty gibi günümüz manga akımının temsilcilerine de rastlamak mümkün.

Terminalle ilgili diğer bir kaç fotoğrafa ise şuradan ulaşabilirsiniz.


Posted

in