THY Japon Turistlere Tren Seçeneğini Sunuyor

Bir birlerine zıt iki kavramın bir arada kullanılması anlamına gelen “oksimoron” kelimesini açıklamak için verilen mizahî örneklerden bir tanesi, “Fotoğraf çekmeyen Japon” şeklindedir. 🙂

Japonların dünyayı gezme ve fotoğraflama tutkusu herkes tarafından bilinir.

Türk Hava Yolları’nın (THY) Japonya ofisi de bunu unutmamış ve Japon yolcularına yeni bir imkân sunmuş; hem de çok enteresan bir biçimde.

Uçak yolculuğunu tren yolculuğuyla birleştiren bir paket hazırlanarak, THY ile Japonya’dan Avrupa’ya seyahat edecek yolculara farklı bir tecrübe seçeneği verilmiş.

İstanbul aktarmalı olarak Avrupa’ya gidecek Japonya yolcuları, OOSHUJYUKU adı verilen bu yeni hizmeti satın alıp, Avrupalı RailEurope firmasının trenlerine aktarma yaparak yolculuğunu bir bütün halinde tamamlama fırsatına kavuşuyor.

Bir bakıma “intermodal” olarak tabir edilebilecek bu seyahat şeklinin Fransa, Almanya gibi hızlı tren sistemlerinin çok etkili olduğu yerlerde özellikle “business” yolcuları cezbetmek amacıyla havayolu ve demiryolu şirketlerinin işbirliği çerçevesinde kullanıldığını biliyorum. (Örnek: Air France, Lufthansa)

Ancak bu kadar uzak mesafedeki ülke ve şirketlerin turistik yolculara yönelik olarak gerçekleştirdiği bir ortak çalışmaya ilk kez rastlıyorum:

Japonya + Türkiye + Avrupa Birliği

Umarım istenen başarı elde edilir.