Portatif Kabin İçi Eğlence Sistemi

Böylesine de ilk kez rastlıyorum; portatif kabin içi eğlence sistemi…

İngilizcede In-Flight Entertainment (IFE) şeklinde ifade edilen uçuş esnası eğlendirici ürünler konsepti gerçekten de çok geniş.

Bu sabah son günlerde sektörde neler olmuş diye bakarken şu ana kadar hiç bilmediğim bir ürünle karşılaştım.

Ama ürün o kadar zamandır varmış ki, üretici firma bu işten zarar ettiğinden, yeni model geliştirme işlemlerini askıya aldığını açıklamış. Ben ancak işin sonuna yetişebilmişim. 🙂

e.Digital firmasının, eVU adlı ürününden bahsediyorum.

7 ve 8 inç boyutunda iki versiyonu olan ürün, isteyen yolculara, kabin ekibi tarafından uçuş esnasında teslim ediliyor.

Üzerinde bir adet USB girişi olan cihazda tabii ki kulaklık çıkışları da bulunuyor. MP3 ses formatının yanı sıra, MPEG 1, 2 ve 4 görüntü formatları da destekleniyor.

8 inç olan versiyonun ekran çözünürlüğü 800×480. Muhteşem değil ama fena da sayılmaz.

eVU adlı bu ürüne isteğe bağlı olarak dokunmatik ekran, kablosuz bağlantı ve kredi kartı okuyucu gibi kolaylıklar da entegre edilebiliyor.

Satışlar pek iyi gitmediğinden e.Digital firması bu işe ayırmakta olduğu yeni model geliştirme bütçesini iptal etmek durumunda kalmış.

Mevcut modeller üzerinden hizmet verilmeye ise devam edilecek.

Network taşıyıcı iş modelini benimsemiş havayolu şirketleri için böylesi bir cihaz çok cazip görünmeyebilir.

Ancak önümüzdeki dönemde, düşük maliyetli taşıyıcıların nispeten uzun hatlarda faaliyet göstermeye başlamaları halinde, Ryanair gibi sineğin kanadından dahi yağ çıkarmaya çalışan şirketler, bu ve benzeri portatif eğlence sistemlerini yolcularına sunma yoluna gidebilirler.