Olympic Air – Filo Bilgisi

Mâlûm; küresel mâlî krizin etkisi denildiğinde, son günlerde akla hemen Yunanistan’ın içine düştüğü berbat durum geliyor.

Yunan halkı kızgın.

İktisadî kaderlerinin adeta Almanya’daki bir kaç kişinin keyfine bağlı olmasından utanç duyuyorlar.

Ama sanırım biraz da bizlere benziyorlar.

İşler iyi gidince “ben yaptım”, durum kötüleştiğinde “dış güçlerin bir oyunu”. 🙂

Yunanistan’daki iş hayatının nasıl yürüdüğünü biraz yakından inceleyince, bu duruma düşmelerinin pek de sürpriz olmadığını görmek mümkün.

Tabii bir ülkede işlerin genel olarak iyi gitmemesinin yansımaları hemen her alanda ortaya çıkıyor. Yunan ticarî havayolu sektörü de bundan uzun yıllardır nasibini almakta.

Kaç kez battığını sayamadığım Olympic Havayolları, son olarak geçen sene sonuna doğru bir kez daha kurtarılmış ve özel havayolu şirketi Aegean ile birleştirilerek Olympic Air kurulmuştu.

Bu aşının ne kadar tutacağını önümüzdeki yıllar gösterecek.

Gösterecek göstermesine de şirket genelindeki özensizliğin devam ettiğine şahit olmak, bu konuda menfî düşünmeme yol açıyor.

Günümüzde artık bir şirketin en önemli iletişim aracı haline gelmiş olan internet sitesindeki özensizlikten bahsediyoruz.

Olympic Air’in filo bilgilerini öğrenmek için ilgili sayfaya girdiğimde karşılaştığım cümleler gerçekten kafa karıştırıcı.

Gelecek zaman kipi kullanılarak filodaki uçak sayısının 1 Ekim’de 24 ve 1 Kasım 2009′da da 25 olacağı belirtilmiş.

Hemen bir sonraki cümlede ise şu anki uçak sayısının 30 olduğu ve bu yılın sonbaharında filonun kesin şekline ulaşıp 32 uçaktan müteşekkil hale geleceği söyleniyor.

“Şu an” olarak vurgulanan cümlede toplam 15 Airbus tipi tayyareden bahsedilirken, sayfanın daha alt tarafında verilen bilgiye göre şirkette şu anda 16 Airbus bulunuyor.

Belki de “fazla abartıyorsun. Böylesi ufak tefek hatalar her yerde olur” diyeceksiniz ama bu gibi teferruatların, herhangi bir işe verilen önemi, gösterilen özeni simgelediği kanaatindeyim.