Pegasus ve Ali Sabancı Sektörde Daha Fazla Yer Alıyor

Ülkemizin, “düşük maliyetli taşıyıcı” iş modeline uyan belki de tek havayolu firması olan Pegasus ve sahibi Ali Sabancı, uluslararası havacılık camiasında her geçen gün daha fazla yer alıyor.

Airline Business dergisinin Aralık 2009 sayısında low-cost taşıyıcılar hakkında yer alan makalede, özellikle Avrupalı şirketlerin sektörün içinden geçtiği zor duruma rağmen elde ettikleri başarılardan bahsedilirken, Pegasus’un sahibi Ali Sabancı’nın da görüşleri alınmış.

Ali Sabancı

Sabancı yaptığı açıklamada, dünyanın ve dolayısıyla sektörün içerisinde bulunduğu zorlu iktisadî şartların kendileri için bir avantaja dönüştüğünü belirterek şirketin önümüzdeki dönemde de kârlı yapısını devam ettireceğini öngördüğünü vurgulamış.

Sabancı ayrıca, 2010 yılı sonuna doğru Pegasus Airlines’ın bir bölüm hissesini halka arz etmek istediklerini açıklamış.

Airline Business gibi sektörün en önde gelen dergisinde, Avrupa’da low-cost denince akla gelen Ryanair ve EasyJet’in yanı sıra Pegasus’un da yer alması bir hayli dikkat çekici.

Gerçekten de Pegasus, gerek Türkiye iç hat ve gerekse Avrupa’daki uçuş noktalarındaki varlığını arka arkaya yaptığı frekans artışlarıyla son dönemde ciddi oranda kuvvetlendirdi.

Özellikle Orta Avrupa bölgesinden Türkiye içinde seyahat etmek isteyenler için Pegasus cazip bir alternatif haline gelmiş durumda.

2010 yılındaki halka arz Türkiye ticarî havayolu sektörünü ısıtacağa benziyor.