Passenger_digital_mobile

Türk Hava Yolları Cebe Girdi 🙂

Ülkemiz insanlarının büyük bir çoğunluğunun mobil telefon veya bizdeki deyimiyle cep telefonu ile haşır neşir olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Bu yüzden de cep telefonu üzerinden çalışabilecek uygulamaların kullanılma oranlarının yüksek olması ihtimal dahilinde.

Havayolu gibi yüksek teknolojinin her zaman en ön planda olduğu bir sektörde de cep telefonuna yönelik uygulamaların geliştirilmesi kaçınılmaz.

Mobil THY

Türk Hava Yolları ülkemizdeki lider konumuna yakışır bir şekilde bugünden itibaren, uçuş öncesi ve uçuş sonrası yolcuların kendi başlarına yapılabilecekleri bir çok uygulamayı mobil ortama taşıyor.

Hem WAP bağlantısı üzerinden hem de cep telefonuna yüklenen bir java dosyası üzerinden çalışan sisteme dahil olabilmek için “MOBIL THY” yazıp 6849′a bir kısa mesaj göndermek yeterli.

THY’nin web sayfasında yer alan açıklamaya göre bilet satış (sadece iç hatlar), check-in, boarding pass, tarife bilgisi ve Miles & Smiles işlemleri gibi bir çok hizmet artık cep telefonu üzerinden sunulabiliyor.

Bundan bir buçuk sene kadar önce Münih Havalimanı’nda bir yolcunun cep telefonunu biniş kapısındaki özel cihaza okutup geçtiğini görmüştüm.

İlk anda ne yaptığını çıkaramamış ama biraz düşününce bu işin mobil boarding pass uygulamasından başka bir şey olmadığını anlamıştım.

THY’nin mobil uygulamasının en faydalı seçeneği “check-in + boarding pass” bölümü olacaktır.

Cep telefonu ve uygulamalarını kullanmaya alışkın olan Türk insanı eminiz ki mobile boarding pass uygulamasına bayılacak.