Delta Air Lines – İstikrarlı Kurumsal Sosyal Sorumluluk

İki – üç yıl kadar önce rastladığım bir fotoğraf ilgimi çekmişti.

Pembe boyalı, kapılarında minik uçak kanatları ve motorları olan bir Mini Cooper, coşkulu bir kalabalığın arasında ilerliyordu.

Konuyu biraz araştırınca bu otomobilin, Delta Air Lines’ın “göğüs kanseri ile mücadele” konusunda yaptığı bir çalışmanın parçası olduğunu öğrenmiştim.

Aradan yıllar geçtikten sonra bugün Delta’nın blog sayfasında aynı kurumsal sosyal sorumluluk projesinin devam ettiğini ve hatta beşinci yılının kutlandığını gördüm.

Şirket bu projede Göğüs Kanseri Araştırma Vakfı (BCRF) ile işbirliği yapıyor ve her yıl Ekim ayında göğüs kanseri ile mücadele etkinlikleri düzenleniyor.

Ve bu kampanyanın daha da dikkat çekebilmesi için otomobilin yanı sıra bir de Boeing 757 tipi uçak pembeye boyanmış.

Ayrıca pembe üniformalı kabin görevlileri de yine Ekim ayı içerisinde Delta uçaklarında yer alacak.

Bunun yanı sıra, Delta Air Lines, online check-in yapan veya biletini delta.com adresinden satın alan her bir kişi için BCRF’ye 250 mil bağışlıyor.

Delta, katkıda bulunduğu tüm sosyal sorumluluk projelerini web sitesinde ayrı bir sayfada tanıtıyor.

Meraklılar buradan detaylı bilgiye ulaşabilir. Ürün satın alıp destek vermek istiyorum derseniz, bunun için de ayrı bir sayfa tasarlanmış.

Her işte olduğu gibi kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde de istikrar çok önemli.

Bu tarz projeler bizim ülkemizde de son yıllarda çok moda oldu ancak bir kaç tane şirket müstesna, destekledikleri sosyal sorumluluk işlerini düzgün, etraflı ve istikrarlı bir biçimde sürdüren pek bulunmuyor.