Roller Değişti

Denize düşen yılana mı sarılır, yoksa köşeye kısılmış kedi aslan mı kesilir?

Ortada ne iş modeli kaldı ne bir şey.

Şirketler can havliyle kendilerini kurtarmaya çalışıyor, daha bir iki sene önce çıktıkları Chapter 11 kapsamına yeniden girmemenin yollarını araştırıyor.

United Airlines RT ücretlerine 60 USD zam yaptı. Diğerleri de değişik rakamlarla onu izliyor.

Ayrıca ‘liberal’ dünya ekonomisinin son ‘komünist’ sektörü durumundaki havayolu işletmeciliğinin ne denli sıkı bir şekilde düzenlendiğinin güzel ve ‘vahim’ bir örneği olarak kısıtlı sayıda havayoluna ‘bahşedilen’ ABD-Çin seferlerindeki yeni hat açılışları şimdilik ertelenmiş durumda (United ve US Airways).

Rollerin değiştiği ise aynen aktaracağımız aşağıdaki paragrafta net şekilde görülüyor. Low cost’lar nereye, network taşıyıcılar nereye?

Southwest Airlines says it has no plans to begin charging a fee for passengers to carry their first bag on board, in response to a New York Times article that said the carrier was considering following a move earlier this week by American Airlines.

American Airlines said Wednesday it will begin charging passengers on discounted fares $15 to check their first bag on a one-way flight, or $30 roundtrip.

“We want to assure you that Southwest Airlines still allows you to check up to two free bags when you travel with us, and has no plans to change that,” the company said in a statement.